Şunu çok iyi biliyoruz ki şehirler, yalnızca yollardan ve binalardan ibaret değildir. Özellikle bu şehir Konya ve Konya’mızın kalbi Karatay ise.
Konya’mız; binlerce yıllık geçmişi, zengin ve derin tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, önemli bir kültür, ticaret ve siyaset merkezi olarak insanlığın hizmetinde bulunmuştur.
Karatay; medeniyet değerlerimizin en önemlilerinden olan ve dünyanın dört bir tarafında büyük saygı gören Hz. Mevlânâ’yı, Şems-i Tebrizi’yi ve daha birçok kıymetli ismi bağrında misafir etmiş bir ilçedir.
Karatay; medreseleri, camileri, hanları ile tarihleri aşıp gelerek günümüzü aydınlatan kadim mirasıyla yüzyıllardır olduğu gibi bugün de ülkemizin gözbebeği olmayı sürdürmektedir.
Bizim için marifet; medeniyetimizin merkezi Karatay’ı mutlu yarınlara vatandaşlarımızla birlikte hazırlamaktır.
Bizim için başarı; Karatay’da yaşayan tüm hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırmak, yaşamlarına mutluluk katmak ve 7’den 70’e ilçemizdeki herkese dokunmaktır.
Bizim için ödül; Karataylı her bir hemşehrimizin gönlüne girmek ve yeni gönül köprüleri kurmuş olmaktır.
Bu gurur ve gayretle bir başka Karatay için çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü “Kader gayrete aşıktır.”
1887 yılında konya’da doğan Hacıveyiszâde Mustafa Efendi şehrin tanınmış din âlimlerinden Zâr Efendi Medresesi müderrisi Hacı Veyis Efendi’nin oğludur.
Hacıveyiszâde Mustafa Efendi 1940’lı yıllarda Pîrî Mehmed Paşa Camii’nde, 1950’den itibaren de Aziziye Camii’nde imam-hatiplik yapmıştır.
Merkez vaizliği görevlerinde bulunmuştur. Konya İmam Hatip Lisesi’nin kuruluşunda büyük emekleri geçmiş ve kuruluşundan sonra bu okulda Arapça, tefsir, fıkıh ve hadis öğretmeni olarak hizmet vermiştir.
Güler yüzlü, hoşsohbet, karşısındakinden iltifatını esirgemeyen, mert ve dürüst, affedici ve birleştirici bir insan olan Hacıveyiszâde 5 Şubat 1960’ta vefat etmiş ve Üçler Mezarlığı’na defnedilmiştir.